top of page

De visie

In verbinding met je natuurlijke omgeving

Ik geloof in de kracht van groen en de magie van tuinen. Mijn missie is simpel maar inspirerend: ik wil mensen motiveren om hun tuinen tot leven te brengen en hen begeleiden naar hun eigen persoonlijke oase op deze wereld.

Met mijn unieke benadering ontvang je geen traditioneel tuinontwerp, maar een vlekkenplan. Wat is een vlekkenplan? Het is een creatieve en flexibele manier om de indeling van je tuin te visualiseren. In plaats van gedetailleerde tekeningen, gebruiken we vlekken, steekwoorden en een legende om de verschillende elementen van je tuin weer te geven. 

Bijzonder aan mijn aanpak is de integratie van permacultuur. Ik houd me aan de principes van permacultuur, waarbij we streven naar een harmonieuze samenwerking tussen mens en natuur. Door slimme ontwerpen en duurzame praktijken creëren we niet alleen mooie tuinen, maar ook veerkrachtige ecosystemen die zichzelf in stand houden en overvloedig produceren.

Hier onder valt dan ook de eetbare tuin, een essentieel onderdeel van permacultuur. Ontdek hoe je jouw tuin kunt transformeren tot een weelderige oase vol met heerlijke groenten, fruit, kruiden, etc. die je kan plukken en waar je onmiddellijk van kan genieten.

Of je nu een beginnende tuinier bent of een doorgewinterde groenliefhebber, ik ben er om je te helpen jouw droomtuin werkelijkheid te maken.

Ontdek de mogelijkheden, laat je inspireren door de creatieve ideeën en neem de eerste stap richting jouw eigen groene paradijs. Welkom bij Fleur Sauvage, waar jouw tuinverhaal begint.

De biodiversiteit

vergroten, meer wildernis

naar onze bewoonde wereld

brengen en oases van rust

creëren is mijn doel.

Het verhaal

Ik voel al van kleins af aan een grote affiniteit met de natuurlijke wereld. Er worden nog steeds grapjes gemaakt binnen het gezin over hoe ik als klein meisje een pleister op de boom ging plakken, want de boom, die had pijn. Het is voor mij dan ook nog steeds pijnlijk om te zien hoe wij als mens omgaan met moeder aarde. Deze pijn is omgezet naar een grote liefde voor het telen van eigen voedsel, op een verantwoorde manier, met respect voor al wat leeft, boven- en ondergronds. 

Mijn liefde voor groen achterna jagend kwam ik terecht bij de opleiding Hovenier.  Het werd me al snel duidelijk dat het vak plantenkennis me het meeste lag. Daarop volgde een (nog steeds voortdurende) reis door de wereld van plantenkennis, wildplukwandelingen, cursussen herborist en uiteindelijk permacultuur.

 Toen ik de Permaculture Design Course bij Sandra Vermeire van Aardebloesem startte wist ik niet wat me te wachten stond. Er ging een wereld voor me open, ik vond mijn passie. In permacultuur vond ik de vrijheid, onafhankelijkheid, liefde en gerechtigheid terug waar ik altijd naar op zoek ben geweest.

Vanuit deze passie is Fleur Sauvage ontstaan. De kennis die ik opdeed delen en op deze manier mensen begeleiden tot hun eigen oase op deze wereld is mijn doel. Zo werken we samen richting meer balans tussen verstedelijking en wildernis, krijgen we weer voeling met datgene wat op ons bord belandt en creëren we meer ruimte voor groot en klein op onze aarde.

Ik ben ondertussen 3 jaar actief als Klimaattuincoach voor de provincie Limburg. Een vlekkenplan en uitgeschreven advies van het concept 'Klimaattuin' is via dit project aan een zeer voordelig tarief te verkrijgen indien jouw gemeente deelneemt. Neem zeker een kijkje op de website om te kijken of jij in aanmerking komt voor het bezoek van een klimaattuincoach! www.duurzamelimburgsegemeenten.be

Sarah Peers

Samenwerking

Geworteld in

3582 KOERSEL

Gsm

0032477 31 02 48

Email

Fleur Sauvage logo
bottom of page